روش تعیین نقطه گریز در پرسپکتیو یک نقطه ای
همان طور که گفته شد در پرسپکتیو یک نقطهای یک دسته خط موازی وجود دارد که در تصویر از حالت توازی خارج شده و در یک نقطه به نام نقطه گریزکه روی خط افق قرار دارد به هم م یرسند. برای تعیین این نقطه پس از رسم دیاگرام ترسیم در صفحه پلان (افقیه) عمودی بر خط (SP) پرسپکتیو، کافی است از نقطه ایست ناظر نمایش VP افق در صفحه جبهیه فرود آید. پای این عمود نقطه گریز خواهد بود و با داده میشود.

تعیین محل یک نقطه در پرسپکتیو
در صفحه پلان مفروض است برای به دست آوردن محل آن A نقطهای مانند 1 به طریق زیر عمل میشود: -2- درصفحه تصویر و پرسپکتیوبا توجه به شکل 4 عمودی بر صفحه تصویر فرود آمده و امتداد مییابد تا خط زمین را در A 1. از نقطه قطع کند. A نقطهای مانند 1 تعیین (VP) عمودی بر خط افق فرود م یآید تا نقطه گریز (SP) 2. از نقطه ایست ناظر گردد.

A وصل شود، پاره خط حاصل مکان هندسی نقطه A به 1 VP 3. چنانچه از جایی روی این پاره خط قرار دارد. A پرسپکتیو خواهد بود. یعنی تصویر A وصل شود صفحه تصویر در نقطهای مانند 2 A به ( SP ) 4. اگر از نقطه ایست ناظر قطع میگردد. A´ را در نقطهای مانند A1.VP عمودی بر خط زمین فرود میآید تا پاره خط A 5. از 2 از دید ناظر مورد نظر در این ترسیم خواهد A تصویر پرسپکتیوی نقطه A´ . قطع کند بود.
روش ترسیم خطوط عمود بر صفحه تصویر
که عمود بر صفحه تصویر هستند با توجه به CD و AB برای رسم پرسپکتیو خطوط به ترتیب زیرعمل میشود:

امتداد مییابند تا صفحه تصویر را قطع کنند و بر خط زمین CD و AB 1. پاره خطهای به ترتیب در نقاط 1 و 2 عمود شوند. روی خط افق تعیین میشود. (VP) 2. نقطه گریز وصل شود، دو پاره خط حاصل امتدادهایی هستند که VP 3. چنانچه از نقاط 1 و 2 به در پرسپکتیو یک نقطهای روی آنها قرار دارند. CD و AB تصاویر پاره خطهای وصل میشود تا صفحه تصویر به ترتیب D و C ، B ، A به نقاط (SP) 4. از نقطه دید قطع شود. D و 1 C1 ،B1 ، A در نقاط 1 5. از نقاط حاصل روی صفحه تصویر عمودهایی اخراج م یگردد تا امتدادهای به D΄ و C΄ 1) و .VP روی ) B΄ و A΄ دست آمده در ( 3) را در نقاط به ترتیب تصاویر C´ D΄ و A´B΄ 2) قطع کنند. پاره خطهای .VP (روی هستند. برای تجسم بهتر موضوع مراحل فوق را روی CD و AB پرسپکتیوی دنبال کنید:

تأثیر تغییر ارتفاع دید بر تصویر
ارتفاع دید که ارتفاع چشم ناظر از سطح زمین است تعیین کننده فاصله خط زمین و خط افق در تصویر میباشد.

چنانچه ناظری از نقطهای معین به جسمیثابت در صفحه تصویر نگاه کند در صورت تغییر ارتفاع با حفظ ویژگیهای فوق فرم و اندازه تصویر نیز دچار تغییر میشود به نحوی که ارتفاع ممکن است آنقدر زیاد شود که جسم از بالا دیده شود و سطح فوقانی آن بزرگ و بزرگتر شود و یا اینکه آنقدر کاهش یابد که سطح فوقانی کوچک و کوچکتر شده و حتی به کلی از حوزه دید ناظر خارج شود. این ارتفاع م یتواند آنقدر کم شود که سطح تحتانی ( یا قاعده ) نیز دیده شود. ( در صورت قرارگیری جسم در ارتفاع ). 3 واحد را که در ارتفاع سه واحدی *3* 1 مکعب مستطیلی به ابعاد 5 -12- شکل 4 سطح زمین به صورت معلق نگه داشته شده است از دید ناظری با ارتفا عهای مختلف به تصویر کشیده است.